Padel Stockholm

Redan 2015 fick Stockholm fick sin första padelhall med banor inomhus. Det var PDL Center Frihamnen, med bland annat Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw involverade, som öppnade med fem padelbanor. Sedan dess har det byggts många padelbanor i Stockholm och nu finns det över 130 anläggningar i Stockholms län.

Padelbanor i Stockholm

Letar du efter ställen att spela padel på i Stockholm? I Stockholm finns det gott om padelbanor, både inomhus/utomhus och singelbanor/dubbelbanor.

Här på padelregler.se har vi listat alla padelbanor och hallar i Stockholm för att du snabbt och enkelt ska hitta ett ställe att spela på. Du kan även filtrera på om padelbanan ska vara inomhus eller utomhus. Du hittar de på Padelbanor i Stockholm.

Vill du hitta banorna närmast dig? Använd vår kartguide på Hitta padelbanor nära dig.

Vad kostar det att spela padel i Stockholm

Priset för att spela padel i Stockholm varierar en hel del. Kostnaden beror ofta på fem faktorer:

  • Tid på dygnet
  • Padelbanans läge
  • Abonnemang/kontraktspris
  • Inomhus eller utomhus
  • Singelbana eller dubbelbana

60 minuters padeltid har i dagsläget ett pris på mellan 280 kr-520 kr.

Hyra av rack

Har du inget eget padelrack så går det ofta hyra ett rack på anläggningen. Det kostar vanligtvis mellan 30-50 kr.

Populära padelbanor i Stockholm

PDL Center

Visste du att norra Europas största padelanläggning finns i Stockholm? Inte? Det gör den och den heter PDL Center. Ligger i Frihamnen och har 22 banor. Stockholm har tyvärr idag inga hallar i city så detta gör PDL Center till Stockholms mest centrala hall.

pdlcenter.se/center/frihamnen

Padel Zenter

Padel Zenter hittar du i Årsta och här finns tillgång till 9 stycken banor i internationell toppklass. 12 meter i takhöjd och utmärkt belysning.

padelzenter.se/arsta

Court1 Padel Club

I Nacka hittar du Court1 Padel Club som har fem stycken dubbelbanor och en singelbana. Gott om parkeringsplatser i närheten av hallen.

court1.se

Fler padelbanor i Stockholm hittar du på Sveriges Padelbanor.

Gratis padel i Stockholm

Det finns ett par ställen i Stockholm där du kan spela Padel gratis. Oftast är det kommuner som anlägger padelbanor där du kan spela gratis. De flesta gratisbanorna är utomhus. Nedan listar vi de populäraste.

Vinterviken Padel

I Vinterviken finns det tre stycken padelbanor där det är gratis att spela. Banorna är byggda av Stockholm Stad.

Visa karta

Bagartorps Mötesplats

I Solna, på Mötesplats Bagartorp, finns det en gratis padelbana som är anlagd av Solna Stad.

Visa karta

Tyresö

I Tyresö finns det två gratis padelbanor. Dels hittar du en i Stadsparken i Tyresö Centrum, och dels hittar du en på Trollbäckens IP.

Båda banorna är anlagda av Tyresö kommun. Läs mer om de här.

Visa karta Trollbäcken

Visa karta Tyresö Centrum

Padel i Stockholm - viktigt att tänka på

Likt i övriga landet är padel även i Stockholm väldigt populärt. Du bör därför tänka på att vara ute i extra god tid med att boka padelbana. Det finns dock många hallar att välja mellan och det kommer ständigt nya för att tillgodose alla padelspelares behov.

Har du tillgång till bil är det större möjligheter att du kan hitta en ledig tid med kort varsel då du med lätthet kan transportera dig till en padelhall en bit bort.

Vad gäller banor där du kan spela gratis så går det oftast inte boka utan man får komma dit och se om det finns tid. Under högsäsong kan det därför vara svårt att få tag i en gratisbana.

Tips för att hitta lediga padelbanor i Stockholm

Trött på att aldrig få att aldrig hitta en ledig padelbana? Vi känner väl igen känslan. Få saker kan vara så frustrerande att inte hitta en ledig tid när man äntligen har fått ihop sina bästa padelvänner och ska spela.

Vi har tre konkreta tips för att säkerställa att få tid att spela i Stockholm.

  • Bli morgonpigg - På tidiga morgnar finns det ofta lediga tider i Stockholm. Och vad är bättre än att börja dagen med en rafflande padelmatch?
  • Nattuggla - Sena kvällar och nätter hittar du också enklare en ledig tid.
  • Kontraktstider - Spelar ni ofta är det värt att skaffa kontraktstider eller ett abonnemang. Ofta kan ni då välja en fast tid i veckan som bara blir er och är ej bokningsbar för övriga spelare. Blir även i många fall billigare än strötider.

Få det senaste om Padel direkt till din mail

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.