Kan Poptennis utmana Padel?

Padel har slagit med enorm kraft i Sverige de senaste åren och har i det närmaste växt till en folksport. Dess enkelhet gör att alla kan få igång bra spel, även om man inte är särskilt van vid racketsporter sedan tidigare. Det gör att många svenskar som aldrig testat, eller aldrig lärt sig tennis, älskar Padel. Det är uppenbart att gemene man gillar en sport där man med rack slår en boll över ett nät. Nu finns det däremot Poptennis också på den svenska kartan, en sport som är mer lik tennis.

Tennis roligare än Padel?

Även om många tennisspelare, såsom Jonas Björkman, har blivit fästa vid Padel så är det också många gamla tennisspelare som föredrar tennis. De tycker helt enkelt att tennis är en roligare sport.

Poptennis på väg in från USA

Eftersom tennis är svårare och har en relativt lång uppstartsträcka så är Poptennis ett hett alternativ för oss rackettokiga svenskar. En del tror att Poptennis på sikt kommer att konkurrera ut Padel i Sverige.

Poptennis togs från början fram som en enklare variant av tennis, för att på så vis få barn att börja spela. Spelet blev däremot så populärt att även vuxna började spela det och sporten växte stort i USA under slutet av 1900-talet.

2021 så började Poptennis även sprida sig utanför USA och de första banorna har invigts i Sverige. Välkända Svenska medier såsom SVT och Dagens Industri har uppmärksammat sporten.

Kommer Poptennis gå om Padel?

Padeln framfart i Sverige har varit enorm och vi har svår att se att Poptennis kommer få samma fart. Om däremot Poptennis hade kommit till Sverige innan Padel så finns det absolut en chans att svenskarnas intresse för Padel istället hade varit riktat mot Poptennis. Det är uppenbart att Sverige behövde en enkel racketsport, och det är precis vad både Padel, men även Poptennis är.

I dagsläget finns det däremot enormt många Padelhallar och banor i Sverige, att alla dessa nu även skulle investera i Poptennis är nog inte troligt.