Hur du blir en bättre padelspelare

Padel, padel, padel! Vilken underbar sport! Har du fastnat för padeln, men känner att du inte riktigt utvecklas lika mycket som i början? Märker du att dina motståndare blir bättre, medan du står kvar och stampar på samma plats? Vi förstår. Vi har varit där också.

Men oroa dig inte. Det finns massvis med saker som du kan göra för att utvecklas inom sporten, och det är precis detta vi ska titta lite närmare på i den här artikeln.

Vill du utvecklas? Fortsätt läsa!

4 tips för hur du blir en bättre padelspelare

Nedan är våra bästa tips:

Kolla när andra spelar

Ett av de bästa sätten att utvecklas är att kolla när andra spelar, gärna spelare som är bättre än dig.

Om du gillar att titta när proffsen spelar kan du även slänga in en satsning på den spelare eller lag du tror ska vinna, om du är intresserad av detta. Inom sektionen för padel betting hittar du vanligtvis massvis med olika saker att betta på, därmed är sannolikheten hög för att du hittar något som kommer passa för dig. Kom ihåg att spela ansvarsfullt!

Lär dig av dina misstag

Om du inte lär dig av dina misstag kommer du aldrig att bli en bättre padelspelare, så enkelt är det. Sannolikheten är hög för att du begår många misstag per match, och du bör försöka täppa igen dessa hål så snabbt som möjligt.

Till och med proffsen begår många misstag per match. Men den stora skillnaden mellan proffs och amatörer är att proffsen ständigt lär sig av sina misstag. Därmed bör du lära dig av proffsen - sluta repetera samma misstag om och om igen!

Om du känner att du begår vissa misstag som du har svårt att bli av med, kan en session med en tränare vara till stor hjälp. Mer information om detta hittar du i din lokala padelhall.

Hitta rätt teknik

Om du lär dig att spela med fel teknik kan det bli väldigt svårt att skifta till en bättre teknik. Därmed rekommenderar vi starkt att du så snabbt som möjligt ber en tränare att kontrollera att du använder rätt teknik för dig.

Detta kommer att kosta några kronor, men det är det värt i det långa loppet.

Hitta rätt medspelare

Om du spelar dubbel är rätt medspelare a och o. Om du spelar med fel medspelare kommer du inte att utvecklas särskilt mycket, och i värsta fall kan det till och med gå åt andra hållet. Därmed bör du hitta den medspelare som är rätt för dig.

Rätt spelare gör dig bättre och peppar dig när det går dåligt. Ni kompletterar varandra bra på planen, och ser till att padel är roligt även när ni förlorar. Ge dig ut på jakt efter den perfekta medspelaren för dig.