Kosttillskott för padelspelare

Har du någon gång känt dig tröttare än dina motståndare? Känner du att spelet blir ojämnt från gång till gång? Läs vidare så går vi igenom säkra och väl beprövade kosttillskott som passar dig som älskar att vara på padelbanan.

Varför kosttillskott?

Är kosttillskott egentligen nödvändigt om du äter och dricker bra? Det enkla svaret är nej, det kan vara helt onödigt. Däremot i en stressad vardag när du inte hinner få i dig rätt mängd mat och samtidigt kanske sover dåligt kan kosttillskott hjälpa dig att prestera bättre på padelbanan och allmänt må bättre.

Våra rekommendationer

Kokosvatten

Om du spelar långa padelmatcher rekommenderar vi dig att dricka kokosvatten istället för vanligt vatten. Kokosvatten innehåller elektrolyter och natrium som gör att du återhämtar dig snabbare. Man brukar säga att kokosvatten liknar vår egen blodplasma eftersom det är så sterilt när det kommer ur nöten, samt att det är helt kompatibelt med vår kropp.

Kokosvatten innehåller fem elektrolyter som din kropp behöver:

 • Kalium
  Kokosvatten innehåller vanligen 295 mg, vilket är 15 gånger mängden i en genomsnittlig sportdryck.
 • Natrium
  Den viktigaste positiva jonen i vätskan som ligger utanför cellerna. Det är också den mest utmattande med padel/träning, eftersom du förlorar natrium genom svett.
 • Magnesium
  Viktigt för att bibehålla den elektriska potentialen i dina celler, tillräcklig muskelfunktion och förhindra överbelastning av kalcium. Bra för att undvika skador i padel.
 • Fosfor
  Spelar en viktig roll i benhälsan, men också i överföringen av energi till hela kroppen, vilket hjälper musklerna att dra ihop sig och reglera nervfunktionen.
 • Kalcium
  Kalcium är viktigt för benhälsan.

Kokosvatten rekommenderas varmt under padelmatcher för snabb återhämtning och återställning av vätskebalansen i kroppen. Det finns även en rad andra vitaminer som du kan ta dagligen för att få mer energi på padelbanan.

Köp 33 cl kokosvatten hos Svenskt Kosttillskott, smidigt att slänga ner i padelväskan.

Fiskolja (Omega-3)

Spelar du padel flera gånger i veckan kan fiskolja hjälpa dig att minska inflammation i kroppen som kan uppstå vid långvarig och hård träning.

Omega-3 är ett allmänt känt kosttillskott som även har en rad andra fördelar. För dig om padelspelare är det värt att nämna att Omega-3 är viktigt för hur väl hjärnan fungerar. Något som är viktigt i padel för att beräkna var bollen studsar och var motståndarna står placerade.

Se pris på fiskolja >

C-vitamin

Är du en flitig padelspelare kan det vara värt att ge din kropp lite extra C-vitamin för att undvika sjukdom. C-vitamin är en antioxidant som stärker immunförsvaret och minskar symtomen på förkylning hos idrottare.

Se pris på Vitamin C >

D-vitamin

Forskning visar på att D-vitamin är bra för immunförsvaret, blodsockerregleringen, energinivån och humöret. Energinivån och humöret är viktigt för oss padelspelare. Ett bra humör brukar oftast sluta i bra matcher och att man inte lägger för mycket energi på felbeslut eller missade slag.

Se pris på Vitamin D >

Magnesium

Kan i första hand hjälpa till att minska trötthet och utmattning. Bidrar även till normal energiomsättning som gör att nervsystemet och musklerna fungerar som de ska.

Se pris på Magnesium >

Handla bra kosttillskott

Hitta de bästa kosttillskotten hos Svenskt Kosttillskott.

Prestera på topp

Visst vill du orka med att fortsätta spela efter du har förlorat en lång boll? Se till att du har kompletterat din kost med rätt kosttillskott för att orka längre, ha mer energi och ta motgångar bättre.

Få det senaste om Padel direkt till din mail

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.