Padel i Metaverse

En fråga vi får allt oftare är om man kommer kunna spela Padel i Metaverse? Många har redan testat att spela pingis med VR-glasögon men frågan är om Padel också kan spelas virtuellt?

Vad är metaverse?

Metaverse är en virtuell värld där vi, enligt många teknikjättar, kommer att spendera mycket tid i framtiden. Metas VD Mark Zuckerberg, som är en av de största förespråkarna för metaverse, förutspår att många människor kommer befinna sig i dessa virtuella världar om 5-10 år. Man ser också att många företag satsar hårt på att försöka hitta vägar in i metaverse.

Om ett antal år kommer metaverse förmodligen bli en del av både jobb, skola och fritid. Vad gäller fritiden så kan man tänka sig att det öppnas upp arenor där du kommer kunna idrotta, med exempelvis Padel.

Kan man spela Padel i metaverse?

Frågan är ändå om man kommer kunna spela Padel i metaverse? Svaret är förmodligen ja. En växande sport som Padel kommer absolut att erbjudas i Metaverse, men det krävs så klart att ett företag utvecklar möjligheten. Men om metaverse blir så stort som många förutspår så kommer efterfrågan och intresset för det att finnas.

Man kan tänka sig att man kommer kunna spela Padel på två olika sätt. Det första är från soffan, med en spelkontroll. Soffalternativet är det perfekta sättet för en skadad padelspelare, eftersom det inte krävs någon direkt rörelse. Kan även vara bra dagen efter en fysisk match, då din kropp kan behöva återhämta sig.

Det mest intressanta sättet att spela Padel i Metaverse kommer däremot att vara med ett virtuellt rack. Med ett par VR-glasögon och ett virtuellt rack kommer du kunna möta vem som helst, hemma från ditt vardagsrum. I metaverse kommer du därför enkelt kunna ta en Padelmatch mot din polare på andra sidan jorden, för att därefter gå till en virtuell bar och ta ett glas tillsammans.

När kan virtuella världen finnas?

När metaverse blir mer konkret så kommer dessa saker växa fram. I nuläget är det fortfarande mycket spekulationer men vår virtuella framtid har många spännande saker att erbjuda, även för oss padelspelare.